10.3 C
Ankara
28. Mart. 2024
No menu items!
Ana Sayfa Siyaset MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili E.Semih Yalçın: Ülkü, Bizim Namusumuzdur!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili E.Semih Yalçın: Ülkü, Bizim Namusumuzdur!

Yalçın resmi twitter hesabından (@E_SemihYalcin ) ilgi çekici konulardan oluşan açıklamalar yaptı.

Açıklama şöyle;

‘Millî Düşüncesizlik Merkezi, Milliyetçi Hareketin kamuoyu ve millet nezdindeki itibarını zedelemek, MHP’nin Türk milliyetçiliği davasının bayraktarlığı rolünü sekteye uğratma çabasında…
Bu şer odağının göz ardı ettiği iki önemli husus var. Biri, Milliyetçi Hareketin siyasetteki özgül ağırlığı, diğeriyse gücünü aldığı dinamik Ülkücü taban, yani millet. Bu karakomik merkez, üç maymunları oynayarak Türk milliyetçiliği fikriyatına katkıda bulunamaz.
50 yıllık siyasi hayatımıza damgasını vuran MHP’yi ve ona can suyu olan bir sosyolojik gerçekliği “Görmedim, duymadım, bilmiyorum.” anlayışıyla inkâr, daha başından duvara toslamaktır.
Ülkü Ocakları ise darbe inkıtalarına rağmen her seferinde yeniden toparlanıp teşkilatlanarak olağanüstü bir dinamizm sergilemiş, dünyada eşi benzeri olmayan bir gençlik ve ülkü kuruluşudur.
Türk milliyetçiliği fikriyatının 21. Yüzyılın dinamiklerini kucaklayan modern bir anlayışla güncellenmesi gerektiği yolundaki tespite herkes katılmaktadır. Ancak bunu evin ve mülkün sahibinin bulunduğu konumla otaya koyduğu performans göz ardı edilerek yapabilmek, ham hayaldir.
Milliyetçi düşünceye modern ve güncel bir veçhe vermenin yolu, onun bağlıları arasına tefrika sokmaktan, onları meşkuk ve güven vermeyen görüş ve inançlara sürüklemekten değil; aksine sağlam temellere dayanan; muvaffakiyet, isabet ve ismeti ispatlanmış, üstelik hâlâ milyonları peşinden sürükleyen bir inanç ve fikir sisteminin günümüzdeki savunucuları ve temsilcileriyle el ve gönül birliği etmekten geçer.
MHP’yi ve Ülkücü Hareketi dışlayan bir Türk milliyetçiliği anlayışı, evden kaçan hayırsız evladın ebeveynlerini inkârından farksız bir cinnet hâlidir. Ev de ev sahibi de ayaktadır, en güçlü en müessir dönemini yaşamaktadır.
Türk milliyetçiliği davasının güncel meseleleri; ne idüğü belirsiz karanlık aktörlere ve onların kirli emellerine hizmet eden küçücük bir sözde aydınlar takımının ihtiraslı, intikamcı ve kifayetsiz fikirlerine yaslanılarak tartışılamaz. Bu konu; daha vasi, daha kapsamlı ve ciddi bilimsel toplantılarla titiz çalışmalara dayanmalıdır.
Bu mesele fikir namusundan ve ahlakından emin olunan kendi alanlarında uzmanlaşmış Türk milliyetçilerinin işidir. Bunun dışında kendilerine sırça köşklerde vazife icat edenlerin samimiyet ve ihlasları kesinlikle sorgulanacak, girişimleri de hayırlı netice vermeyecektir.
Sultan İkinci Bayezid’in “Arus-i saltanat taksim kabul etmez.” sözünü günümüze uyarlarsak Milliyetçi-Ülkücü Hareket açısından ortaya çıkan çarpıcı gerçek şu olacaktır: Ülkü denen nazlı gelinin sahibi ve yol arkadaşı Milliyetçi-Ülkücü Harekettir. Ailesi de MHP camiasıdır.
Sahiplerine ve ailesine rağmen, sözde bilimsel yaveler ve ahlak dışı gerekçelerle ülkü adlı gelini yabani iştihalara peşkeş çekmeye, izin vermeyiz. Bilinmelidir ki ülkü, bizim namusumuzdur!”

 

- Advertisment -

En popüler

Şair Kerem TAŞKIN-Tekne

TEKNE Suda öyle bir tekne, Sahibini bekler, sessiz sakince Yelkenleri süzülür, rüzgar estikçe. Mavidir gökyüzü Yankılanır üstünde Martıların çığlıkları düşüncelerimde Kaptanını bekler sakince Yüreğim sende hissediyorum Tıpkı benim gibi, Tekne gibi Senin gelmeni bekliyorum. Şair Kerem TAŞKIN Adapazarı-25.03.2024

Yiğit Emir AHİ’nin Değerli Yazar Esra ODMAN İYİER İle Söyleşisi

Merhaba, öncelikle âdettendir sorulur, kimdir Esra ODMAN İYİER? Merhaba. Öncelikle size ve ekibinize çok teşekkür ediyorum. 1969 İstanbul doğumluyum. Neredeyse 14 yaşından beri yazıyorum. Şiirlerle başladığım...

Devlet Bahçeli:Nevruz, Milletimizi Ortak Amaç ve Kaderde Buluşturan Köklü Bir Kaynaşma Fırsatı Olması Bakımından Bizimdir, Bize Has Kadim Bir Emanettir.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin, 20 Mart 2024 tarihli sosyal medya hesabı X üzerinden yayınladıkları Nevruz Bayramı Kutlama mesajının tam metnini...

Değerli Yazar Fikriye Doğan İle Röportaj

Röportaj: Ceren AVCI Soru. Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Cevap.1975 Sivas doğumluyum. Küçük yaşlardan itibaren ailemle birlikte İstanbul’da yaşamaya başladık. İlkokul sonrası hayat şartları yüzünden, aileme...

Son Yorumlar