10.3 C
Ankara
28. Mart. 2024
No menu items!
Ana Sayfa Siyaset İdlib’de Rejim Saldırdı: 33 Asker Şehit, 32 Asker Yaralı

İdlib’de Rejim Saldırdı: 33 Asker Şehit, 32 Asker Yaralı

Türkiye Mübarek Regaip Kandili gecesinde İdlib’den gelen şehit haberleriyle çok derinden sarsıldı. Saldırıyı teyit eden ilk Açıklama Hatay Valisi Rahmi Doğandan geldi.
Vali Doğan İdlib’de TSK unsurlarına düzenlenen saldırıya ilişkin gece 01.00’da yaptığı son açıklamada, “İdlib’de TSK mensuplarına karşı yapılan saldırı sonucu 29 Mehmetçiğimiz şehit oldu, diye paylaşmıştık. Ağır yaralılarımızın olduğunu ifade etmiştik. Ağır yaralı olan askerlerimizden 4 Mehmetçiğimiz daha şehit olmuştur. Hava saldırı sonucu 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuştur. Diğer yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir. Şu an itibarıyla 32 yaralımız var. Hastanelerdeki yaralı askerlerimizin hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Yaralılarımızın bütün tedavileri sağlık personelimiz tarafından yerine getirilmektedir. Ben tekrar şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızla ilgili durumu kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğim. Milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

Saldırı haberiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı İletişim başkanı Fahrettin Altun Twitter üzerinden yaptığı açıklamada;
Uluslararası toplum nihayet rejimin İdlib’deki vahşetini tanımaya başlıyor. Ancak, retorik yeterli değildir! Uluslararası toplumun sorumlu üyeleri harekete geçmeli ve şimdi harekete geçmelidir! Halkın güvenliği ve bölgenin istikrarı tehlikede.
Rejimin İdlib’i boşaltmasına izin vermeyeceğiz. Bu, Rusya ile yaptığımız anlaşmaya göre bir çatışmayı önleme bölgesidir. Tüm diplomatik ve politik yolları çözüm bulmadan tüketirsek, bu insani felaketi durdurmak için başka önlemler almaktan çekinmeyiz.
Zaman bitiyor! Katil rejim, yerdeki sivillere ve askerlerimize saldırdı. Yanıt vermeye devam ettik ve devam edeceğiz. Bu saldırılar devam ederse, rejimin daha fazla insanı öldürmesini ve yerinden etmesini durdurma planlarımızla ilerliyoruz. Dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli kurmayları ile yaptığı olağanüstü toplantı sonrasında yaptığı açıklamada “Allah korkusu taşımayan, insan sevgisi tanımayan caniler Regaib Kandilimizi kana bulamışlardır. Derinleşen İdlib krizi milli bekamızı en üst düzeyde tehdit eden bir hüviyete bürünmüştür. İdlib’de vuku bulan hunhar saldırıda 33 kahramanımız şehit olmuş, 32 kahramanımız da yaralanmıştır. Elbette acımız çok büyüktür. Bundan sonra hiçbir bahanenin, hiçbir sözün itibarı, iradesi ve inandırıcılığı kalmamış, bütün ezberler bitmiş ve tükenmiştir” dedi.

- Advertisment -

En popüler

Şair Kerem TAŞKIN-Tekne

TEKNE Suda öyle bir tekne, Sahibini bekler, sessiz sakince Yelkenleri süzülür, rüzgar estikçe. Mavidir gökyüzü Yankılanır üstünde Martıların çığlıkları düşüncelerimde Kaptanını bekler sakince Yüreğim sende hissediyorum Tıpkı benim gibi, Tekne gibi Senin gelmeni bekliyorum. Şair Kerem TAŞKIN Adapazarı-25.03.2024

Yiğit Emir AHİ’nin Değerli Yazar Esra ODMAN İYİER İle Söyleşisi

Merhaba, öncelikle âdettendir sorulur, kimdir Esra ODMAN İYİER? Merhaba. Öncelikle size ve ekibinize çok teşekkür ediyorum. 1969 İstanbul doğumluyum. Neredeyse 14 yaşından beri yazıyorum. Şiirlerle başladığım...

Devlet Bahçeli:Nevruz, Milletimizi Ortak Amaç ve Kaderde Buluşturan Köklü Bir Kaynaşma Fırsatı Olması Bakımından Bizimdir, Bize Has Kadim Bir Emanettir.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin, 20 Mart 2024 tarihli sosyal medya hesabı X üzerinden yayınladıkları Nevruz Bayramı Kutlama mesajının tam metnini...

Değerli Yazar Fikriye Doğan İle Röportaj

Röportaj: Ceren AVCI Soru. Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Cevap.1975 Sivas doğumluyum. Küçük yaşlardan itibaren ailemle birlikte İstanbul’da yaşamaya başladık. İlkokul sonrası hayat şartları yüzünden, aileme...

Son Yorumlar